Bön för Nyhemsveckan

Inför årets Nyhemsvecka ber vi särskilt för några olika böneämnen under en vecka.

Var gärna med och be, och fasta om du vill det. Böneämnena som är aktuella hittar du här till höger, klicka på respektive dag för att läsa mer:

Böneblogg:

Böneämne - Torsdag

Temat för årets Nyhemsvecka är “Det handlar om Jesus” och kan vid första anblicken se ut som värsta klyschan. Men om man stannar upp inför det så är det bärare av en oerhörd sanning. I det här livet finns det så mycket som vill höras och märkas. Även i våra kristna sammanhang. Men det finns bara en sak som kan göra människor fria, och det är kraften i namnet Jesus och budskapet, evangelium, de goda nyheterna om att Jesus har dött och uppstått.

Idag ska vi be för alla människor som kommer till Nyhemsveckan med ett försvagat eller obefintligt fokus på Jesus. De vars liv inte handlar om Jesus, utan något annat.

Kanske är det kristna som vandrat vilse på vägen och tappat Jesus ur sikte. Kanske på grund av karriär och saker som har trängt ned Jesus på prioriteringslistan. Kanske på grund av svårigheter i familj eller äktenskap som har gjort att man tappat sugen. Kanske på grund av bitterhet efter att ha blivit illa behandlad. Kanske på grund av något annat. Idag ber vi att de ska få komma tillbaka till Jesus under Nyhemsveckan!

Kanske är det icke troende som bara inte fått möta Jesus än. De som inte ens vet att livet kan få handla om Jesus. Idag ber vi att de ska få komma till Nyhemsveckan och bli frälsta!

Men idag ber vi också för alla medverkande talare. För att människor ska få möta Jesus under konferensen, är det många faktorer som ska bidra. Men veckans talare har en nyckeluppgift. Inte sällan är det under gudstjänsternas predikan och förbönsstund som vändningen sker i människors liv. Därför ber vi för Anne-Jorid Ahgnell, Daniel Alm, Chatrine Carlsson, Niklas Hallman, Tatta Lennartsson, Andreas Nielsen, Niklas Piensoho, Mike Pilavachi, Marica Ried, Mats Särnholm och Ulf Sundkvist. Vi ber att Gud ska utgjuta en uppenbarelsens och vishetens Ande (Ef 1:17) så att ögon och öron får öppnas och hjärtan överlåtas till Jesus.

Vi ber om väckelseatmosfär och andligt genombrott i gudstjänsterna så att människor dras till Jesus!

 

Ola Gustafsson
Pastor Pingstförsamlingen Skara och del av Förbönsteamet på Nyhem 2017

Annonser
HUVUDSPONSORER

SAMARBETSPARTNER


Kontakt
Föreningen Nyhemsveckan
565 92 Mullsjö
Tel: 0392-615 000

Stöd Nyhemsveckan
Bankgiro: 5493-9491
Swish: 123 680 55 92
Instagram (#nyhem18)
Facebook


© 2018 Nyhemsveckan. Alla rättigheter förbehållna.